Het is donderdagWe zijn op dit moment open

EEN DUIDELIJK DAGPROGRAMMA MET REGELMAAT

Het kinderdagverblijf Kombinocare kent een duidelijke dagindeling. Om de kinderen een gevoel van veiligheid en vertrouwen te geven is herkenbaarheid en herhaling een belangrijk hulpmiddel. Deze herkenbaarheid bieden we door een duidelijke structuur in de dag aan te brengen. Voor jonge baby’s geldt dat zij aanvankelijk hun eigen eet- en slaapritme volgen. Als een kind eraan toe is begint het langzaam de vaste dagindeling van het kinderdagverblijf mee te volgen. Deze ziet er globaal als volgt uit.

 

07.00 uur

Om 7 uur zijn de kinderen van harte welkom en worden ontvangen door onzevaste leidsters.Voor degenen die nog net niet ontbeten hebben is er een beschuitje ofiets anders om de dag goed te starten. Tot 9 uur wordt er volopgepuzzeld, gekleurd, voorgelezen en gespeeld in de verschillende hoeken.

08.30 uur

Alle leidsters en stagiaires zijn op de groep aanwezig.

09.00 uur

Tot 9 uur kunnen de kinderen gebracht worden zodat daarna er rust is op de groep.
Dan gaan we aan tafel en zingen we het welkomstliedje waarin ieder zijn naam wordt genoemd. Inmiddels is er een variatie aan fruit klaargemaakt en staat het drinken klaar op tafel.
Hierna zingen we gezamenlijk liedjes.
Ook maken we plannen met de kinderen wat we deze ochtend gaan doen aan de hand van de dagritme kaarten en afhankelijk van het weer natuurlijk.

09.30 uur

De kinderen die verschoond moeten worden krijgen een schone luier en de kinderen die naar het toilet gaan, gaan onder begeleiding naar het toilet.

10.00 uur

Afhankelijk van de mogelijkheden biedt de groepsleiding een activiteitaan. Het kan hierbij gaan om vrij spel buiten of in de groepsruimte, eenactiviteit of een lekkere wandeling buiten. Er zijn zoveel mogelijkhedenbij Kombinocare! Naar de kinderboerderij in Woensdrecht? Of naar 1 vande speeltuinen in Hoogerheide?Zijn we vandaag minder mobiel of liever lekker thuis dan hebben we eenfantastische tuin met zandbak, kippen, konijnen en vogels die we etengeven. In de zomer waterpret en in de winter een sneeuwpop; we kunnenalle kanten op!

11.30 uur

Rond 11.15 uur gaan we naar binnen om met gewassen handen te gaan lunchen.
Het is een gezonde lunch met rauwkost, diverse soorten beleg maar ook chocolade pasta, pindakaas en fruithagel ontbreken niet. Geregeld een soepje erbij of iets anders warms. Altijd weer een verrassing.
Met mooi weer picknicken we ook wel in de speeltuin, bos of in de tuin, al naar gelang de omstandigheden.
Mooie gelegenheid voor de leidsters om op te ruimen en te poetsen en voor de kindjes die niet slapen is er extra aandacht dmv spelletjes doen en voorlezen

12.15 uur

Na de maaltijd worden de handjes en de toetjes gewassen. Er volgt een verschoonronde en een toiletronde. Kinderen die gaan slapen die worden uitgekleed en naar bed gebracht.

13.00 uur

De kinderen die gaan slapen liggen in bed. De leidsters schrijven de overdrachtsschriftjes. De kinder-toiletjes worden gesopt zo ook de aankleedkussens. Kinderen die wakker zijn spelen rustig in de groepsruimte of gaan samen met de leidster naar buiten toe.

14.00 uur

Om ca 14 uur zijn alle kindjes weer uitgeslapen en gaan we gezamenlijk aan tafel om te drinken en een koekje of iets anders lekkers te eten.
Dan zijn ze klaar voor de middag met diverse afwisselende activiteiten zoals poppenkast, verkleden als een prinses, vlinder, cowboy of superman.
Met veel plezier wordt er ook geknutseld en worden de mooiste creaties en schilderijen gemaakt die zuinig bewaard worden in een eigen plakboek .
Dit boek gaat mee als het kindje naar school gaat.
Er wordt altijd samen opgeruimd en dat kan heel gezellig zijn!

14:30 uur

Om ca 14.30 uur zijn alle kindjes weer uitgeslapen en gaan wegezamenlijk aan tafel om te drinken en een koekje of iets anders lekkerste eten. Dan zijn we klaar voor de middag met diverse afwisselendeactiviteiten.Met veel plezier wordt er ook geknutseld en worden de mooiste creatiesen schilderijen gemaakt die zuinig bewaard worden in een eigen plakboek.Dit boek gaat mee als het kindje naar school gaat. Er wordt altijd samenopgeruimd en dat kan heel gezellig zijn!

16.15/16.30 uur

De kinderen die verschoond moeten worden krijgen een schone luier en dekinderen die naar het toilet gaan, gaan onder begeleiding naar hettoilet. Hierna kunnen de kinderen nog vrij spelen of er wordt eenrustige activiteit aangeboden.

17.00 uur

Vanaf nu worden de kinderen weer opgehaald en nemen de leidsters de tijdom tijdens de overdracht de ouders op de hoogte te stellen wat we diedag hebben gedaan en de bijzonderheden over te dragen.

* Uiteraard hebben wij een ander , op maat , schema voor onze baby’s.Een schema , apart voor elke baby, inspelend op hun behoefte enleeftijd. Ook met de baby’s gaan we naar buiten, in de kinderwagen of inde tuin!

18.00 uur

Alle kinderen zijn opgehaald en het kinderdagverblijf sluit. Als er nog afmeldingen zijn voor de volgende dag moeten deze vóór 18.00 worden doorgegeven.

kombinocare

KombinoCare is een regulier kinderdagverblijf met veelzijdige mogelijkheden.

Landelijke registratie Kinderopvang:
KombinoCare is toegelaten onder het LRK-nummer: 120 768 525

Klik hieronder voor onde algemene voorwaarden:

KombinoCare -ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN 2024

Contact